Podręcznik integracji systemu i usług Calexium Mailfountain S100

Podręcznik integracji systemu i usług Calexium Mailfountain S100 to narzędzie, które umożliwia integrację systemu Calexium Mailfountain S100 z wieloma usługami i systemami. Może łączyć systemy i usługi za pośrednictwem interfejsów RESTful, webhooków i innych interfejsów programistycznych. Umożliwia zautomatyzowane wykonywanie zadań, takich jak wysyłanie powiadomień e-mail, wysyłanie wiadomości SMS i wiele innych. Dzięki temu można zbudować skalowalne rozwiązanie do obsługi różnych systemów i usług, bez konieczności ręcznego konfigurowania. Podręcznik integracji systemu i usług Calexium Mailfountain S100 zapewnia szczegółowe wytyczne dotyczące konfiguracji, umożliwiające łatwe i szybkie skonfigurowanie systemu Calexium Mailfountain S100 do pracy z różnymi systemami i usługami.

Ostatnia aktualizacja: Podręcznik integracji systemu i usług Calexium Mailfountain S100

Przygotowanie imprez i usług turystycznych. Kwalifikacja HGT. 07. Podręcznik do nauki zawodu technik organizacji turystyki. Część 2 - w Księgarni WSiP

  • Przejdź do menu głównego
  • Przejdź do treści

Podręcznik pokazuje, jak wiedza dotycząca atrakcji turystycznych wybranych krajów europejskich i świata może być wykorzystywana w projektowaniu imprez turystycznych. Wprowadza w tajniki programowania wyjazdów turystyki kwalifikowanej – rajdów kajakowych, pieszych, rowerowych czy konnych. Poświęca dużo czasu na wyjaśnienie specyfiki planowania imprez turystycznych dla dzieci i młodzieży.

Publikacja omawia zasady kalkulacji kosztów imprez turystycznych – wysokości podatku VAT zależnej od typu usług turystycznych, sposoby naliczania marży i wyliczania kosztów. Przedstawia także sposoby prowadzenia korespondencji służbowej biura podróży z klientami i wykonawcami poszczególnych usług.

Podręcznik prezentuje metody wykorzystania najnowszych osiągnięć technologicznych w turystyce – wskazuje globalne systemy dystrybucji i rezerwacji, omawia także (dostępne dla klientów indywidualnych) serwisy oferujące usługi turystyczne, wskazujące atrakcje warte obejrzenia i porównujące ceny usług turystycznych dostępnych na różnych platformach internetowych. W podręczniku znajduje się wiele przykładów aplikacji i programów komputerowych używanych w turystyce, takich jak: HRS, MerlinX, TripAdvisor, MapsMe, Booking. com, Windy, Footsteps. Prócz programów komputerowych, publikacja szczegółowo omawia użyteczne aplikacje mobilne, wskazując korzyści, które mogą przynieść zarówno organizatorom turystyki, jak i samym turystom.

Publikacja porusza też tematykę kompetencji społecznych przyszłych techników organizacji turystyki. Kładzie duży nacisk na skuteczną komunikację i dobrą organizację pracy zespołowej.

Podręcznik obfituje w zdjęcia, zrzuty ekranów programów i aplikacji mobilnych. Ważną rolę w nauce odegrają prezentowane przez autorów przykłady: grafiki imprez turystycznych, rozwiązania zadań lub prezentacje całościowej kalkulacji kosztów imprezy turystycznej. Pomocą w nauce będą także ciekawe polecenia i pytania znajdujące się po zakończeniu każdego rozdziału oraz rozbudowany wykaz terminów wraz z ich tłumaczeniami na języki angielski i niemiecki.

Zobacz fragment publikacji>>

Typ publikacji:podręcznikNośnik:książkaWydawnictwo:WSiPSymbol:161263EAN-13:9788302202971ISBN:

Paczka

Waga0. 59 kg

Inne z tej serii/cyklu

-20%


Dodano do koszyka

Ilość: szt.

Cena:

Wartość koszyka: E-podręcznik. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. HGT. 12. Część 2 - w Księgarni WSiP

  • Przejdź do menu głównego
  • Przejdź do treści

UWAGA PRODUKT ELEKTRONICZNY.

Podręcznik przedstawia najnowsze trendy w usługach gastronomicznych. Pokazuje nowatorskie rozwiązania zarówno pod względem sztuki kulinarnej (kuchnia fusion, kuchnia molekularna), jak i świadczenia usług (bufety i przyjęcia tematyczne, catering przygotowany pod kątem specyfiki firmy). Autorzy przybliżają zagadnienia za pomocą licznych przykładów, dzięki czemu pokazują, jak teoria przekłada się na praktykę.

Publikacja omawia również zagadnienie związane z BHP – systemy bezpieczeństwa w zakładach gastronomicznych (HACCP, GMP, GHP), KPS – sposoby radzenia sobie z różnym typem gości, metody łagodzenia konfliktów, sposoby radzenia sobie ze stresem, oraz OMZ – rolę lidera zespołu, specyfikę pracy zespołowej itp.

Liczne przykłady, wzory dokumentów, ilustracje i propozycje pracy projektowej sprawiają, że podręcznik nie tylko przygotuje do egzaminu, ale też do pełnego i satysfakcjonującego życia zawodowego.

Oprócz słowniczka terminów w trzech językach (polskim, angielskim i niemieckim) publikacja zawiera też słowniczek podstawowych zwrotów, które mogą się przydać w obsłudze gości zagranicznych.

Korzystanie z e-podręcznika

  1. Dodaj do koszyka interesujący Cię e-podręcznik i kup go.
  2. Na podany podczas zakupów adres e-mail zostanie wysłany kod dostępu do kupionego przez Ciebie e-podręcznika.
  3. Zarejestruj się na platformie WSiPnet. pl jako uczeń lub skorzystaj z konta, które już masz.
  4. Zaloguj się.
  5. Kliknij +Dodaj e-podręcznik.
  6. Wpisz kod dostępu i zatwierdź przyciskiem +Aktywuj.
  7. Gotowe! Od teraz możesz korzystać z e-podręcznika po zalogowaniu na swoje konto w serwisie . Pamiętaj, że musisz mieć dostęp do Internetu.

Kod aktywacyjny daje Ci dostęp do e-podręcznika i możliwość korzystania z niego online. Kod jest jednorazowego użytku i może być wykorzystany tylko przez jednego użytkownika.

Więcej informacji o e-podręcznikach do nauki zawodu na stronie:
https://www. pl/e-podreczniki-liceum-i-technikum/

Zobacz fragment publikacji>>

Typ publikacji:publikacja pomocniczaNośnik:usługa PRODUKT ELEKTRONICZNYWydawnictwo:WSiPSymbol:E592B3ISBN:9788302203893

Inne z tej serii/cyklu

-20%


Dodano do koszyka

Ilość: szt.

Cena:

Wartość koszyka: E-podręcznik. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. HGT. 12. Część 1 - w Księgarni WSiP

  • Przejdź do menu głównego
  • Przejdź do treści

UWAGA PRODUKT ELEKTRONICZNY.

Podręcznik przedstawia dokładną analizę składników odżywczych oraz normy i zalecenia dotyczące ich spożycia. Koncentruje się na problematyce zdrowia, omawia różnorodne diety chroniące przed chorobami, a także trendy żywieniowe, które mogą zwiększać ryzyko zachorowania. Posiada najnowsze dane i przedstawia je uczniom w postaci licznych tabel. Publikacja zawiera najnowszą wersję piramid żywieniowych.

Na uwagę zasługuje staranne omówienie programu WIKT i zadania ułożone specjalnie do wersji demonstracyjnej tego programu, by uczeń mógł poćwiczyć w praktyce pracę ze specjalistycznym oprogramowaniem używanym przez dietetyków.

Rozbudowany został słowniczek terminów z ich tłumaczeniem na języki angielski i niemiecki, do którego dodano całkowitą nowość – tłumaczenie podstawowych zwrotów na oba te języki. Na końcu podręcznika znajduje się tabela z wartościami odżywczymi poszczególnych surowców.

Atutem podręcznika są też liczne pytania i polecenia po rozdziałach, które nie tylko sprawdzają poziom wiedzy, ale skłaniają do aktywności, samodzielnej pracy i krytycznego przyjrzenia się własnemu stylowi życia. Podręcznik to doskonały przewodnik po metodach utrzymania dobrego zdrowia i nawet jeśli z różnych przyczyn wybiera się inny styl żywienia, to warto poznać zalecane podstawy żywienia, by wiedzieć, jak mądrze wprowadzać modyfikacje, a czego się wystrzegać.

Korzystanie z e-podręcznika

  1. Dodaj do koszyka interesujący Cię e-podręcznik i kup go.
  2. Na podany podczas zakupów adres e-mail zostanie wysłany kod dostępu do kupionego przez Ciebie e-podręcznika.
  3. Zarejestruj się na platformie WSiPnet. pl jako uczeń lub skorzystaj z konta, które już masz.
  4. Zaloguj się.
  5. Kliknij +Dodaj e-podręcznik.
  6. Wpisz kod dostępu i zatwierdź przyciskiem +Aktywuj.
  7. Gotowe! Od teraz możesz korzystać z e-podręcznika po zalogowaniu na swoje konto w serwisie . Pamiętaj, że musisz mieć dostęp do Internetu.

Kod aktywacyjny daje Ci dostęp do e-podręcznika i możliwość korzystania z niego online. Kod jest jednorazowego użytku i może być wykorzystany tylko przez jednego użytkownika.

Więcej informacji o e-podręcznikach do nauki zawodu na stronie:
https://www. pl/e-podreczniki-liceum-i-technikum/

Zobacz fragment publikacji>>

Typ publikacji:publikacja pomocniczaNośnik:usługa PRODUKT ELEKTRONICZNYWydawnictwo:WSiPSymbol:E592B2ISBN:9788302203886

Inne z tej serii/cyklu

-20%


Dodano do koszyka

Ilość: szt.

Cena:

Wartość koszyka:

Podręcznik integracji systemu i usług Calexium Mailfountain S100

Bezpośredni link do pobrania Podręcznik integracji systemu i usług Calexium Mailfountain S100

Starannie wybrane archiwa oprogramowania - tylko najlepsze! Sprawdzone pod kątem złośliwego oprogramowania, reklam i wirusów

Ostatnia aktualizacja Podręcznik integracji systemu i usług Calexium Mailfountain S100